Spring naar de inhoud

Zonnepanelen

Zonnepanelen — ook wel bekend als fotovoltaïsch panelen of PV-panelen — werken op basis van het fotovoltaïsche effect, waarbij ze zonne-energie omzetten in elektriciteit. De zonne-energie die ze opwekken transformeert de manier waarop we denken over energievoorziening, met technologieën zoals solar trackers en solar carports die voorop lopen in deze revolutie.

Solar trackers zijn dynamische installaties die de beweging van de zon volgen om de energieopbrengst te maximaliseren, een essentiële innovatie voor efficiëntieverbetering.

Aan de andere kant bieden solar carports een dubbele functionaliteit; ze beschermen voertuigen tegen de elementen terwijl ze tegelijkertijd groene energie opwekken. Beide systemen benutten de kracht van de zon en zijn uitstekende stappen naar een duurzamere toekomst.

Ontdek meer over hoe deze technologieën uw leven en bedrijf kunnen veranderen door deze onderliggende pagina’s te bezoeken:

  1. Absorptie van zonlicht: Zonnepanelen bestaan uit meerdere zonnecellen, die gemaakt zijn van halfgeleidend materiaal zoals silicium. Wanneer zonlicht op het oppervlak van de zonnepanelen valt, worden fotonen (lichtdeeltjes) geabsorbeerd door de zonnecellen.
  2. Genereren van elektriciteit: De geabsorbeerde fotonen zorgen ervoor dat elektronen in de zonnecellen in beweging komen waardoor er een elektrische stroom ontstaat. De zonnecellen zijn zo geconfigureerd dat de elektronen in een bepaalde richting bewegen, waardoor er een gelijkstroom (DC) wordt opgewekt.
  3. Omzetting naar wisselstroom: De opgewekte gelijkstroom wordt vervolgens naar een omvormer gestuurd, die de gelijkstroom omzet in wisselstroom (AC). Wisselstroom is de vorm van elektriciteit die normaal gesproken wordt gebruikt in huishoudens en bedrijven.
  4. Gebruik van elektriciteit: De geproduceerde wisselstroom kan direct worden gebruikt om elektrische apparaten van stroom te voorzien. Als er meer elektriciteit wordt opgewekt dan op dat moment nodig is, kan het overschot worden terug geleverd aan het elektriciteitsnet (netvoeding).

Door dit proces kunnen zonnepanelen dus zonne-energie omzetten in elektriciteit die gebruikt kan worden om je huis of bedrijf van stroom te voorzien.

Het installeren van zonnepanelen is een milieuvriendelijke manier om schone energie op te wekken en kan helpen om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. Door zonnepanelen te gebruiken, kan er bespaard worden op energiekosten en kan er een positieve bijdrage geleverd worden aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen.

Investeren in zonnepanelen blijft dus een verstandige en rendabele keuze. Of je nu eigenaar bent van een villa of een appartement. Of van een bedrijf, een kantoorgebouw of een industriële site. Voor je eigen, groene elektriciteit kiezen, loont altijd.

Bij Berrentec hebben we meer dan 15 jaar ervaring in het leveren van kwalitatieve, duurzame energieoplossingen. 

Ons team van experts staat klaar om je te begeleiden vanaf de eerste stap tot de laatste, van advies tot installatie en nazorg. We bieden maatwerkoplossingen en zorgen ervoor dat je volledig ontzorgd wordt.

We bieden ook een uitstekende service na installatie, inclusief onderhoud en herstellingen. Daarnaast hebben we een breed scala aan andere energietechnieken die je kunt combineren met zonnepanelen.

Door te kiezen voor zonnepanelen bespaar je op je energiefactuur en verbeter je het Energieprestatiecertificaat (EPC) van je woning. Als je geïnteresseerd bent in het combineren van zonnepanelen met andere energietechnieken, staan we klaar om je te helpen met onze ervaring en expertise.

Bij Berrentec bieden we hoogwaardige zonnepanelen aan van gerenommeerde merken zoals Aiko Solar, Longi en Phono Solar. Onze zonnepanelen garanderen een maximale energieopbrengst en zijn zowel duurzaam als betrouwbaar.

Om de gelijkstroom die door de zonnepanelen wordt opgewekt om te zetten in bruikbare wisselstroom, maken we gebruik van omvormers van topmerken zoals Growatt, Solaredge en Enphase.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en een professioneel advies. We zorgen ervoor dat je binnenklimaat optimaal is!

Enkele recente installaties van zonnepanelen

Plan een afspraak

Heeft u nog verdere vragen hierover neem gerust contact met ons op.