Spring naar de inhoud

Bij Berrentec kan u ook terecht voor een Energie Management Systeem (EMS).

Het EMS is een geïntegreerd systeem dat is ontworpen om het energieverbruik van een gebouw, faciliteit of organisatie te monitoren, te beheren en te optimaliseren. Het biedt inzicht in energiepatronen, identificeert besparingsmogelijkheden en helpt bij het nemen van geïnformeerde beslissingen om efficiënter met energiebronnen om te gaan.

Bij Berrentec werken we met Luqas van Qbus.

Luqas van Qbus maakt verbinding met grootverbruikers zoals laadpalen, warmtepompen en elektrische boilers. Het stuurt deze apparaten automatisch aan en verdeelt het elektriciteitsverbruik gelijkmatig over de dag. Als er toch te veel energie wordt verbruikt, stuurt Luqas u een bericht zodat je handmatig kunt ingrijpen indien nodig. Hierdoor wordt energie bespaard en pieken in het gebruik voorkomen.

Luqas van Qubus - Energie management systeem

Op momenten dat je een overschot aan energie genereert, zal Luqas dit opslaan in de warmtepomp door de watertemperatuur te verhogen. Met Luqas zorg je voor een duurzaam, economisch én ecologisch comfort in jouw huis.

Met de energieslider in de Luqas app kunt u alles naar uw wensen aanpassen. U kunt ervoor kiezen om volledig voor de Ecomodus te gaan of een gematigde aanpak te kiezen. U bepaalt zelf de maximale hoeveelheid elektriciteit die u wilt aankopen. Op elk moment kun u bijsturen indien gewenst en ontvangt u meldingen als de kwartierpiek dreigt te worden overschreden. Zo kunt tot 70% van de grote elektrische verbruikers in een huishouden actief sturen en de eindafrekening minimaliseren.

Door het energieverbruik af te stemmen op de vraag en door energieverspilling te verminderen, kan een EMS de operationele kosten verlagen en de algehele efficiëntie verbeteren. Kortom, een Energie Management Systeem biedt een geavanceerde en effectieve aanpak voor het monitoren, beheren en optimaliseren van energieverbruik, waardoor kosten worden verlaagd, efficiëntie wordt verbeterd en duurzaamheid wordt bevorderd.

Berrentec is officieel verdeler van Qbus.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en een professioneel advies. We zorgen ervoor dat je binnenklimaat optimaal is!

Plan een afspraak

Heeft u nog verdere vragen hierover neem gerust contact met ons op.